4 de jul. 2007

Editorial 3* Bolletí Llaüt de l’Escola d’Estiu de les Terres de l’Ebre

L’Escola d’Estiu i la revista “Recapte”, estan associades. Assolirem el número 25 a la portada, amb un exemplar recordatori de tots els sumaris apareguts i totes les persones que han col•laborat. Realitzar el sumari en el que figuren els títols dels articles i les persones que els van fer esdevé una forma d’homenatge a totes aquelles persones que, en el seu dia, van dedicar un temps de manera desinteressada en l’elaboració d’una part de la nostra memòria col•lectiva com a persones que ens dediquem a l’educació. Volem mostrar la nostra satisfacció per la fita assolida, 25 números, per a una revista pedagògica del nostre territori és un mèrit indubtable. I és un mèrit al que heu contribuït totes les persones que algun dia vàreu aportar el vostre granet d’arena. A tothom moltes gràcies, sobretot a totes les persones que llegiu la revista i la valoreu.

La Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya ha treballat els darrers tres anys, al voltant de les aportacions que hem anat fent al llarg de les fases de debat i recull de propostes que s’han posat en marxa a Catalunya i a l’Estat en matèria de política educativa. El conjunt d’aquestes aportacions (en bona part recollides en la darrera publicació “El nostre compromís amb el canvi educatiu”) constitueix una nova argumentació referida a educadors, centres, currículum, servei públic, … que parteix de documents i posicionaments anteriors de la FMRP, però que busquen donar resposta al nou marc social i legislatiu en el que ens movem.

Les assemblees de la Federació de La Seu d’Urgell (maig de 2005) i Granollers (maig de 2006) van posar de manifest el creixent pes especific que ha tingut en el nostre quefer la preparació i l’elaboració d’aquestes argumentacions i propostes. I juntament amb això, hem constatat que també el nostre paper, com a Moviments de Renovació Pedagògica, ha canviat. Estem detectant unes noves necessitats entre el professorat i en els centres, unes dinàmiques diferents a les que els s’observaven fa uns anys, i això obliga a formular-nos noves respostes des de l’òptica de la renovació pedagògica.

2 comentaris:

RAQUEL ha dit...

Hem fet el curs La Web 2.0. Interessantíssim. Hem après tractament d'imatge, so vídeo i la combinació entre les tres coses. I el que és millor, les seves aplicacions a l'aula. Enhorabona als formadors i moltes gràcies. Bon estiu,

Maite

alberto ha dit...

Els curs de la web 2.0 ha estat molt bé, perquè es poden treure moltes aplicacions per a l'aula. Tot i això els continguts han estat un mica apretats, ja que en pocs dies hem fet moltes coses i no ens ha donat temps a assimilar-ho tot. Els professors han estat molt atents sobretot el Ricard, ja que ha tingut molta paciència en tots natros prerquè molts anavem una mica perduts i sempre ens ha respòs en molta correcció. La veritat es que val la pena treballar en gent així!