3 de jul. 2007

Editorial 2 * Bolletí Llaüt de l’Escola d’Estiu de les Terres de l’Ebre

L’estona de migdia, a les escoles d’estiu les dediquem a tractar els darrers temes que s’han succeït en l’àmbit educatiu i social. Al voltant d’un vermut, successivament enguany s’ha preparat cinc xerrades-conferències-taules rodones per als cins primers dies de juliol, es dedicaran correlativament a parlar de la Biblioteca. PuntEdu, la nova cultura educativa, la sexta hora, la nova organització de les ZER i el nou currículum. Les sortides d’enguany per conèixer l’entorn proper, seran als Reials Col·legis, al nou espai Sant Domènec de Tortosa i Amposta a la zona del Castell.

La FMRP de Catalunya, ha elaborat el mes d’abril, un important document de treball, de 55 pàgines, amb el títol: “Primeres aproximacions a una cultura educativa” .

Els temes com repensar el currículum, l’autonomia que necessiten els centres, el servei públic educatiu, els professionals d’educació i les cultures institucionals i professionals són un recull de reflexions i propostes referits a la qualitat del sistema educatiu i d’acord amb el nostre paper d’impulsors d’una nova cultura educativa, haurien de permetre d’afrontar els nous reptes que tenim al davant, amb nous plantejaments.

L’article aparegut a la revista de Rosa Sensat “Ep, mestra/e”, número 205, que reproduïm al Llaüt, d’avui, dóna també notícia d’aquest document i els seus orígens, recordem que es va produir el 20 de gener a Terrassa, en Junta Ampliada de la FMRP, que hi vàrem participar membre de l’MRP TE.

El document sencer el trobareu a Internet, a la nostra web: http://usuaris.tinet.org/mrpte/document.htm i a la web de la FMRP:

http://mrp.pangea.org/nu78/