31 de maig 2005

Presentació Escola d'Estiu - 2005

25 anys de l’Escola d’Estiu


Encetem una escola d’estiu que podem afirmar, amb propietat, que és de les Terres de l’Ebre. Enguany i commemorant els vint-i-cinc anys de l’Escola d’Estiu ens hem marcat tot plegats una nova fita assolir.

El repte de la descentralització i de la implantació a tot el territori es complirà amb la 25a edició. No podia ser d’una altra manera. La Junta del Moviment de Mestres, a l’inici del curs actual ja es pronunciar en aquest sentit. Es va demanar la col·laboració en aquest nou repte i la resposta ha estat encoratjadora.

Per primera vegada, enguany els cursos s’impartiran simultàniament a 4 localitats de 3 comarques del territori. La Ribera d’Ebre, s’incorpora al programa de la nostra Escola d’Estiu, per primer cop, volem refermar els lligams que sempre han existit. La cohesió i la unió del nostre territori, s’ha de manifestar, també a l’Escola d’Estiu, des del primer moment es va anomenar de les Terres de l’Ebre, i d’això fa ja: 25 anys!

El fer anys, sempre és important, reconèixer l’esforç de moltes persones que han estat al darrera ho és més. Persones de tots els llocs i diverses destinacions que al llarg de la seua vida han estat en un moment o altre vinculades a l’Escola d’Estiu i al Moviment de Mestres, fent del seu treball voluntari per la renovació i la millora de la qualitat de l’ensenyament una constant. Aquesta és l’actitud que ens ha fet forts per superar les dificultats.

El manteniment de la qualitat en l’oferta dels cursos i activitats, s’ha demostrat any rera any que els objectius formulats responien als desig i interès del professorat. La nostra Escola d’Estiu, innovadora, valorada positivament de manera continua, vol celebrar el 25è aniversari al llarg de tot l’any 2005. S’ha realitzat una jornada pedagògica, és farà l’acte inaugural de l’Escola d’Estiu, enguany amb conferència dedicada específicament al que representa les escoles d’estiu. Al primer trimestre del curs vinent hi haurà una altra conferència, que figurarà dintre del Pla de Formació de Zona. Les nostres publicacions escrites reflectiran aquest esdeveniments.

Us animem a la participació. A tots i totes que han fet possible la realització de vint-i-cinc escoles d’estiu al territori, felicitats.

Àngel Ismael i Hierro
President Moviment de Mestres
MRP Terres de l’Ebre