1 de jul. 2000

Editorial revista Recapte. n 17-18. 2000


EDITORIAL revista "Recapte"
n. doble 17-18. curs 1999-2000
El Moviment de Mestres de les Terres de l’Ebre per a la Renovació Pedagògica va se creat l’any 1986 a Tortosa. Està integrat en la Federació de MRP’s de Catalunya.
Organitzador tradicional de l’Escola d’Estiu de les Terres de l’Ebre, enguany celebrarà la 20ª edició a Tortosa. La nostra escola d’estiu està situada entre les primeres de Catalunya pel nombre d’assistents, així com pels cursos desenvolupats.
En el 1r Congrés de la Renovació Pedagògica a Catalunya, va aportar un nombre significatiu d’experiències educatives realitzades a les nostres terres i les Jornades Territorials de Normalització Lingüística amb un ampli ressò arreu de Catalunya. Les conclusions han estat editades en la revista del Congrés.
Cada curs escolar s’organitzen unes Jornades Pedagògiques, descentralitzades i de caràcter itinerant. D’acord amb les peticions rebudes per part del professorat i/o dels Ajuntaments es prepara l’organització. Enguany la jornada sobre el tema “Coordinació d’Escoles 3-12” es va celebrar a Santa Bàrbara, per primer cop.
La col·laboració amb altres entitats (Col·legi de Doctors i Llicenciats, ICE de la URV...) ha fet possible la realització de moltes activitats conjuntament, així com seminaris i grups de treball inclosos al Pla de Formació.
Puntualment s’ha col·laborat en l’edició d’obres de caire pedagògic i en actes organitzats per altres entitats. Les peticions sempre són ben rebudes i són ateses segons la disponibilitat.
L’MRP té molt interès en donar informació als socis i a tota la societat de les propostes i opinions . Dues publicacions periòdiques: “Calaix”, butlletí d’informació i la revista pedagògica “Recapte” de periodicitat anual o bianual, té atorgat el número ISSN necessari per al reconeixement de mèrits per al currículum dels autors. Durant els dies que es desenvolupa l’Escola d’Estiu s’edita el butlletí-diari “Llaüt”, amb la informació específica de les activitats que l’escola realitza i articles dels assistents.
Les I Jornades d’Informàtica Educativa que es van realitzar dintre de la 17ª Escola d’Estiu va constituir la concreció de les Noves Tecnologies. Es va editar un CDROM.
La web pròpia de l’MRP i el correu electrònic dintre del servidor TINET és una finestra oberta permanent. Enguany, per primera vegada, la matrícula de l’Escola d’Estiu es realitzarà mitjançant Internet.
A principis de cada curs escolar es realitza l’Assemblea Ordinària de Socis amb un berenar pedagògic. D’aquestes reunions surten les línies de treball, objectius i activitats previstes per al curs. També es renoven vocals de la Junta Coordinadora, que es qui executa les activitats al llarg del curs.
Formem part de les Comissions del Pla de Formació Zona del Baix Ebre i Montsià. Estem representats al Consell Escolars Municipals de Tortosa i Amposta. La immillorable col·laboració dels CRP’s del Baix Ebre i Montsià i dels Serveis Educatiu de Tortosa fan possible la nostra presència al territori. La seu, l’arxiu i el despatx de l’MRP “Terres de l’Ebre” està al CRP de Tortosa.

Àngel Ismael i Hierro
director