29 de maig 2004

Presentació Escola d'Estiu - 2004

24a ESCOLA D’ESTIU DE LES TERRRES DE L’EBRE.
Enguany l’Escola d’Estiu de les Terres de l’Ebre es desenvoluparà a l’edifici de la FUDM, conseqüència del conveni signat entre el Moviment de Mestres, tradicional organitzador de l’Escola d’Estiu, i la Fundació Universitària Dr. Manyà.
Les escoles d’estiu catalanes, tenen un ressò i una acceptació admirable. A les nostres terres, l’Escola d’Estiu continua amb la línia d’oferir cursos i activitats innovadores, que reflecteixen el moment actual.
El moment de canvi que es viu ha de permetre refermar l’esperit de renovació, característica intrínseca de la pedagogia catalana. Tornarem a pensar que la utopia és possible. Hi ha moltes coses per fer.
Explorar, descobrir la informació a partir de la pròpia experiència; expressar-se, aprofitant les tècniques digitals; intercanviar, formular preguntes, compartir idees i treballar amb els altres, són nous objectius a assolir.
Propostes que esperem desenvolupar a la nostra Escola d’Estiu, per després aplicar a la realitat diària dels nostres centres.
No oblidem que l’any vinent, farà vint-i-cinc anys que un grup de gent il·lusionada va començar el camí de la nostra escola d’estiu, això forma part de la història.
Ara tenim la novetat de la estada a les aules universitàries de la Fundació Dr. Manyà. Esperem que ens visiteu.
Àngel Ismael i Hierro
President del Moviment de Mestres de les Terres de l’Ebre
Tortosa, juliol de 2004