20 de maig 2008

Presentació programa Escola d'Estiu


“Tornem a l’Escola, a l’Estiu”

Enguany l’Escola d’Estiu de les Terres de l’Ebre, continua amb el format de fa ja, quatre anys, una escola descentralitzada per tot el territori. El format és acceptat i demanat. Així portem el nostre segell a llocs on mai havien tingut formació a l’estiu des de l’MRP.

La 28a edició estarà a Tortosa, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i per primera vegada, a Móra d’Ebre, on s’impartiran dos cursos molt significatius, pel seu contingut i pels professors que els desenvoluparan. A Tortosa, continuem al Campus Terres de l’Ebre de la URV, serà per tercera vegada consecutiva que les instal·lacions de l’edifici Nou Betània ens hostatjaran. A Amposta, s’impartiran dos cursos al mateix Institut que els darrers tres anys, el Ramon Berenguer IV. El curs que s’impartirà a Sant Carles de la Ràpita, serà al CEIP Carles III, on també hem estat les anteriors tres edicions.

La formació en els cursos i les activitats programades responen a inquietuds i peticions demanades, moltes vegades per les mateixes persones que desitgen assistir a la nostra Escola d’Estiu. La vessant renovadora de la nostra Escola d’Estiu és factor clau per fomentar la innovació i per anar cercant noves metodologies.

Enguany trobareu una novetat al quadre de l’horari, que vol ser més que un canvi de nom, un canvi en la forma de presentar i tractar la temàtica educativa. En finalitzar els cursos, ens trobarem a les “Conferències, espai de trobada...”, informarem d’estos temes que són de màxima actualitat i donarem la nostra opinió.

Estem davant d’un futur ple d’incògnites, quan no d’angoixes pels nous models d’escola i d’ensenyament que ens proposen els nous currículums i la futura Llei d’Educació Catalana.

Estem convençuts que cal preparar-se adequadament. Per afrontar estos nous reptes cal que el pensament renovador el tinguem present. L’escola serà renovada si les persones que la integren estan per la renovació. El professorat ha de reflexionar per intentar portar a la pràctica la innovació i la millora en l’educació.

Pensem que l’èxit del nostra alumnat, també és èxit nostre. La responsabilitat però, en aconseguir-ho és de tota la societat.

Us encoratgem a totes i tots, mestres i professorat, a participar i debatre, en la nostra 28a Escola d’Estiu de les Terres de l’Ebre, moltes d’estes propostes. Us hi esperem.


Àngel Ismael i Hierro